Nyhed | Selvkørende | Førerløs | Busser 05. december 2019

Test af selvkørende busser i Danmark

Spændende førerløst tiltag i Aalborg

I Aalborg Kommune har de nu fået lov til at teste selvkørende el-busser. Aalborg er således den første kommune i Danmark, der har fået tilladelse hertil af Transportministeriet. 

I den udsendte pressemeddelelse Transportminister Benny Engelbrecht (S):- Der er ingen tvivl om, at selvkørende busser - eller biler for den sags skyld - på længere sigt kan ændre den måde, vi færdes i trafikken på.- Og det skal ske ud fra et fortsat fokus på en god færdselssikkerhed, som Aalborg Kommune også vægter højt i deres forsøg. 

I begyndelsen vil forsøget blive udført i et særligt stisystem i den østlige del af Aalborg med biler der maks. kan køre 18 km i timen, og uden passagerer. De nye busser er blevet godkendt af Færdelsstyrelsen, og kører på el.

- Jeg har sagt fra min første dag som transportminister, at jeg arbejder for at skabe en klar, grøn tråd i mit arbejde og i ministeriet.Det er derfor meget positivt, at Aalborg Kommune nu har fået tilladelse til deres forsøg med selvkørende elektriske busser, som kan være et skridt på vej mod en grønnere og mere bæredygtig trafik, siger Engelbrecht.

Når testbussen overgår til at køre med passagerer, vil der i første omgang være en guide med på turene. Denne skal gribe ind i tilfælde af uforudsete hændelser, samt svare på de spørgsmål passagererne måtte have. Med tiden vil guiden blive erstattet af et kontrolcenter, der skal overvåge bussens kørsel.

Ifølge Transportministeriet kan flere lignende forsøg være på trapperne rundt om i landet, bl.a. har TV2 Lorry, tidligere i år, skrevet om at et forsøg med selvkørende busser kan være på vej i Nordhavn i København.

(Kilde: TV2 d. 5 december 2019)


BUSplan DriverInsight