Nyhed | Solceller | Mindre CO2 | Solenergi | Brændstofforbrug 06. marts 2020

Flixbus lader op med solpaneler

Solen bidrager til mindre CO2 hos FlixBus

Det tysk-baserede fjernbusselskab, FlixBus, har taget et nyt klimavenligt initiativ i brug. Selskabet har fået lagt tynde solceller på taget af deres London-bus, der i højsæsonen dagligt kører gennem Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig for til sidst at slutte i den britiske hovedstad.

Den opsamlede solenergi fra bustaget sendes fra de tynde og lette solpaneler, videre til det elektriske system i bussen, og bidrager således til at reducere det samlede brændstofforbrug. Kommunikationen mellem solcellerne og generatoren i bussen foregår gennem en opladningskontrol-anlæg i bussen. I en prøveperiode bidrog solenergiforsyningen til en besparelse på 1.7 liter diesel pr. 100 km, lyder det fra FlixBus. Solenergien vil i praksis give en daglig besparelse på ca. 10 liter, og sandsynligvis mere om sommeren. Solcellerne driver desuden strømstik, aircondition, Wi-Fi og et medieunderholdningssystem om bord - inklusive de rejsendes strømforbrug.

Firmaerne bag pilotprojektet fortsætter med at evaluere resultatet og forbedre teknologien, og tiden vil vise om projektet skal udvides til flere eller måske alle busser i deres netværk, lyder det fra Jesper Vis, der er administrerende direktør for FlixBus Benelux.

Læs hele artiklen på Kollektivt Trafik Forum d. 3. marts 2020


fuel+more